O viață în cuvinte

„O viață în cuvinte” este un roman în lucru, care va fi publicat la un moment dat. 

Protagonista, Eva, retrasă într-un colț de lume, în solitudine absolută, scrie scrisori emoționante părinților și fraților. 

Fiecare rând din „O viață în cuvinte” revelă un conflict interior cu implicații catastrofale. 

Eva analizează nu numai pe fiecare membru al familiei sale în parte: mama și tata, 4 surori si 2 frați, dar, mai ales, pe ea însăși. 
Purtând pe umeri greutăți și necazuri care nu îi aparțin, mintea femeii de 45 de ani complet zdruncinată, găsește scuze personajelor și situațiilor descrise în amănunt, căutând calități și motive nobile, cu scopul de a-și menține sănătatea mintală. 

Romanul descrie relații familiare toxice, lipsa de iubire fiind focarul central. 

Blestemele mamei incapabilă de iubire, disprețul tatălui înhămat la o viață de familie pe care nu și-a dorit-o niciodată, înrobirea de către surorile de sânge care nu o văd, ignorându-i complet sacrificiile și invalidându-i ajutorul, la asta adăugându-se suferințele fiecăruia, dar, mai ales ale fratelui ei cel mai mic, durerea protagonistei culminează într-un monstru care o sfâșie din interior. 

Strivită între sensul de datorie, presiunea surorilor, sentimentul intrinsec de neapartenență și dorința vitală de libertate, Eva, aflată într-o mare infinită de durere înghețată, învață să înoate printre iceberguri. 

„O viață în cuvinte” este viața multor creaturi aduse pe lume din greșeală, poate dintr-o nevoie egoistă, poate din cauza presiunii societății și a regulilor bisericești. 

desen-copil-mergand-prin-ploaie

Menirea acestui roman este un strigăt de alarmă adresat părinților care, fără să realizeze, poate, nu sunt pregătiți pentru o viață de familie, acest lucru rezultând în condamnarea a prea multor copii nevinovați la o existență de calvar, din care ei nu pot scăpa nicicând. Orfani de iubire. 

În același timp, „O viață în cuvinte” îndeamnă copiii cu discernământ să accepte tratamentele abuzive trecute ca fapte care nu se pot schimba, încurajându-i să lupte pentru independență și libertate fără resentimente. 

Suflete pierdute care se caută unele pe altele în neant. 

Se vor găsi oare? 

⭐⭐⭐⭐⭐

Îți mulțumesc din suflet dacă mi-ai recenzat pozitiv cărțile. 
Știu că ai fost mai mult decât generos/generoasă. 
Sunt conștientă de faptul ai închis ochii în fața erorilor de exprimare (și altele). 
Recunoștința mea este infinită. 

💞💛💙
Dacă apreciezi ceea ce fac, consideră să te înscrii la canalul meu pe YouTube, să apeși pe îmi place la videourile mele, să le împarți cu prietenii și, în cazul în care ai timp, m-aș bucura nespus să îți citesc părerile pozitive. 

💯Legea recompensei 

Comentatorii care împart fericire au foarte multe șanse să citească gratis cărțile mele de auto-ajutor și pentru dezvoltare personală. 
Dar și romanele. 

Credit fotografii
Unele sunt de pe Pixabay, altele (precum cea de mai jos) de pe PngTree

desen-inima-si-pana-neagra

Succesul tău să nu depindă niciodată de falimentul altora. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Roman de ficțiune realistă

Salutare,  Văd dublu zilele astea și sunt foarte obosită.  Am scris non-stop vreme de nici nu știu cât. Nimeni nu ar crede dacă aș spune, aș...